Inicio Festes i Tradicions Il·lusió i emoció en l’Entradeta Infantil de Torrent

Il·lusió i emoció en l’Entradeta Infantil de Torrent

4 min read

La desfilada, que és una versió més curta de la Gran Entrada, va ser un espectacle de color, música i ball

Els festers i festeres més xicotets de Torrent van ser els protagonistes ahir a la vesprada en l’Entradeta; una versió més curta de la Gran Entrada, que va començar en la parròquia de Montsió i va finalitzar en la plaça Major. Xiquets i xiquetes de totes les edats van desfilar en aquest acte que, any rere any, reuneix més participants i que és una mostra de la continuïtat de la festa per part de les generacions més joves. A més, un gran nombre de veïns i veïnes van eixir al carrer per a no perdre’s l’entranyable desfilada que va animar el carrer del “Convent” amb música i ball.

A més dels més xicotets i xicotetes de cada filà i comparsa, també van desfilar la capitana mora, Encarna Puig; el capità cristià, Vicent Francés; l’alferes mora, Rebeca González; i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán. L’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, Pascual Martínez, i els representants de la corporació municipal van assistir a l’Entradeta i van gaudir de l’emoció i il·lusió dels mésxicotets i xicotetes.

Primera Trabucà i Parlament
Aquesta vesprada, a les 19 h, tindrà lloc la primera trabucà i primer parlament, que iniciaran la batalla mora i cristiana per la propietat de la Torre. Al so dels trets dels trabucs, el bàndol moro i el cristià realitzaran dos recorreguts: el primer donarà inici des de la parròquia de Montsió i, d’altra banda, el segon des de Trinitàries. El moment més esperat arribarà amb el parlament, que enfrontarà a tots dos grups per la lluita per l’emblemàtic monument. Després de la victòria dels moros aquesta vesprada, el diumenge, també a les 19 h i amb mateix recorregut, se celebrarà la segona trabucà i segon parlament, en aquest cas, amb la triomf i reconquesta de la Torre per part dels cristians.

Les dos trabucaes poden seguir-se en directe a través de la pàgina de Facebook i canal de Youtube de l’Ajuntament de Torrent. Els programes començaran a les 19 h.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent remodela i redistribueix les àrees de Govern Local

L’alcalde Jesús Ros ha signat aquest matí el decret d’alcaldia mitjançant el q…