Inicio Festes i Tradicions Il·lusió i emoció en l’Entradeta Infantil de Torrent

Il·lusió i emoció en l’Entradeta Infantil de Torrent

4 min read

La desfilada, que és una versió més curta de la Gran Entrada, va ser un espectacle de color, música i ball

Els festers i festeres més xicotets de Torrent van ser els protagonistes ahir a la vesprada en l’Entradeta; una versió més curta de la Gran Entrada, que va començar en la parròquia de Montsió i va finalitzar en la plaça Major. Xiquets i xiquetes de totes les edats van desfilar en aquest acte que, any rere any, reuneix més participants i que és una mostra de la continuïtat de la festa per part de les generacions més joves. A més, un gran nombre de veïns i veïnes van eixir al carrer per a no perdre’s l’entranyable desfilada que va animar el carrer del “Convent” amb música i ball.

A més dels més xicotets i xicotetes de cada filà i comparsa, també van desfilar la capitana mora, Encarna Puig; el capità cristià, Vicent Francés; l’alferes mora, Rebeca González; i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán. L’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, Pascual Martínez, i els representants de la corporació municipal van assistir a l’Entradeta i van gaudir de l’emoció i il·lusió dels mésxicotets i xicotetes.

Primera Trabucà i Parlament
Aquesta vesprada, a les 19 h, tindrà lloc la primera trabucà i primer parlament, que iniciaran la batalla mora i cristiana per la propietat de la Torre. Al so dels trets dels trabucs, el bàndol moro i el cristià realitzaran dos recorreguts: el primer donarà inici des de la parròquia de Montsió i, d’altra banda, el segon des de Trinitàries. El moment més esperat arribarà amb el parlament, que enfrontarà a tots dos grups per la lluita per l’emblemàtic monument. Després de la victòria dels moros aquesta vesprada, el diumenge, també a les 19 h i amb mateix recorregut, se celebrarà la segona trabucà i segon parlament, en aquest cas, amb la triomf i reconquesta de la Torre per part dels cristians.

Les dos trabucaes poden seguir-se en directe a través de la pàgina de Facebook i canal de Youtube de l’Ajuntament de Torrent. Els programes començaran a les 19 h.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent correrà la RunCàncer el 26 de setembre

La prova solidària de 2019 va marcar un èxit en la capital de l’Horta Sud amb més de…