Inicio Notícies II Jornades sobre COVID i Infància organitzades per les Ciutats Amigues de la Infància

II Jornades sobre COVID i Infància organitzades per les Ciutats Amigues de la Infància

3 min read

Torrent participa en un programa de formació i sensibilització sobre els drets de la infància

El personal tècnic i els responsables polítics de l’àmbit municipal vinculats amb la infància es reuneixen aquesta setmana per a desenvolupar les iniciatives de cadascuna de les 14 ciutats de la Comunitat Valenciana, reconegudes per UNICEF com a Ciutats Amigues de la Infància.

Aquestes jornades busquen dialogar sobre la millor manera d’actuar contra la pandèmia en clau d’infància i adolescència. L’actual crisi sanitària, social i econòmica que la covid ha provocat està tenint un gran impacte sobre xiquets i xiquetes, per la qual cosa es fa necessària una intervenció per a generar solucions que donen protecció als drets de la infància en les circumstàncies actuals.

Així doncs, s’organitzaran sessions per a tractar-hi: com escoltar la infància mantenint els processos de participació infantil en temps de pandèmia, la importància de l’ús d’un espai públic segur i net i com planificar l’accés a serveis públics essencials de manera que atenguen adequadament les particularitats de la infància.

Parlaran també de les grans preocupacions de les famílies durant el confinament: els drets de la infància en l’àmbit digital, la bretxa digital i l’ús de les tecnologies de la relació, la informació i la comunicació (TRIC); i el dret al joc, a l’oci i el temps lliure.

Es pretén, a més, formar i sensibilitzar els participants sobre la necessitat d’incorporar els drets de la infància en les iniciatives de recuperació enfront de la crisi i fer valdre el treball ja fet pels municipis de les Ciutats Amigues de la Infància.

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent acull l’exposició fotogràfica ‘Hospital de la Memòria. 1937-1939’

Torrent organitza un projecte de recuperació de la memòria històrica que inclou una exposi…