Inicio Medio ambiente Finalitzen les obres de millora de l’accés forestal en el paratge natural de la Serra Perenxisa

Finalitzen les obres de millora de l’accés forestal en el paratge natural de la Serra Perenxisa

3 min read

La reforma de la principal via de control ambiental de la Serra *Perenxisa facilita els treballs de prevenció i extinció d’incendis.

L’Ajuntament de Torrent ha finalitzat el projecte de “Obres de millora per a l’accés a la massa forestal en el paratge natural de la Serra Perenxisa”.
La inversió d’un total de 38.047,27 euros, finançats per la Diputació de València, tenia com a objectiu millorar la transitabilitat del camí per a facilitar les tasques de reforestació, tractaments silvícoles i lluita contra incendis en el paratge natural de la Serra Perenxisa, facilitant l’actuació dels mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals.

L’àmbit d’actuació dels treballs es correspon al tram d’aquest camí que transcorre per terreny públic del municipi de Torrent, des de les antenes de Calicanto fins al carrer Dr. Bartual. Es tracta d’una pista forestal amb una longitud aproximada de 3 quilòmetres, amb un ample mitjà de 4 metres, i que constitueix la principal via de control i vigilància ambiental de la Serra Perenxisa.

“Abans de la seua transformació, l’estructura del camí, format per una esplanació de sòl natural en mal estat, dificultava el trànsit de vehicles de manteniment i vigilància. En algunes zones les precipitacions ocasionaven problemes de xaragalls i deterioració de l’esplanada del camí fent-lo quasi intransitable. A més, no existien zones on els vehicles d’emergència pogueren realitzar maniobres o canvis de sentit, la qual cosa suposava un problema en casos d’emergència”, explica el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

Per a donar solució a aquests problemes s’han dut a terme nombroses actuacions durant els mesos d’estiu. Principalment s’han fet treballs d’esbrosse selectiu en el Camí de la Serra, respectant aquelles espècies que per les seues característiques o singularitat hagen de ser considerades com a “nobles” amb independència de si formen part de l’estrat arbori, arbustiu o herbaci, i en tot cas, aquelles espècies incloses en la normativa de protecció de flora vigent.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medio ambiente
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Una sendera nocturna pel Vedat, protagonista de la programació del cap de setmana a Torrent

El cap de setmana a Torrent ve carregat d’activitats per a tota mena de públics, des…