Inicio Notícies Educació Famílies del col·legi Federico Maicas participen en la prova pilot de les rutes escolars segures

Famílies del col·legi Federico Maicas participen en la prova pilot de les rutes escolars segures

4 min read

90 alumnes proven els dispositius que permeten el seguiment sobre el recorregut dels escolars cap a l’escola

La implantació de les rutes escolars segures avança després de la reunió mantinguda esta setmana amb els pares dels alumnes del col·legi Federico Maicas, participants en la prova pilot. Fins a final de curs, 90 alumnes de cinqué de primària i les famílies seran els primers a provar els dispositius que permeten fer un seguiment sobre el recorregut dels escolars des dels domicilis fins a l’escola. Els alumnes tenen un dispositiu de la grandària d’un clauer, connectat mitjançant tecnologia bluetooth a una aplicació i a la xarxa de sensors instal·lats en diferents punts del municipi. L’aplicació avisa els pares de l’arribada dels xiquets al col·legi.

La iniciativa està inclosa dins de les mesures per a la millora de la mobilitat urbana sostenible cofinançades amb fons europeus del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l’Estratègia DUSI. “Gràcies a les rutes escolars, a més de tindre cada vegada més una ciutat moderna i sostenible, els nostres alumnes podran fer amb més seguretat un trajecte quotidià com és l’anada i la tornada a escola”, va destacar la regidora d’Educació, Patricia Sáez, en la reunió celebrada en el col·legi Federico Maicas per a explicar el funcionament dels dispositius i l’aplicació.

La prova pilot amb els dispositius de seguiment és un nou pas cap a la implantació de les rutes escolars segures després de la instal·lació a l’inici de l’any de tres passos de vianants intel·ligents en l’encreuament d’Azorín amb l’avinguda al Vedat, que s’il·luminen quan s’acosten els vianants, també com a prova pilot abans d’instal·lar-los en altres punts de la ciutat. Els passos de vianants que s’il·luminen milloren la visibilitat dels conductors que algunes vegades, a causa de l’alçària, no poden veure els xiquets o xiquetes que es disposen a creuar. A estos projectes s’uniran noves senyalitzacions especials i passos de vianants tridimensionals i es retiraran els contenidors a les portes dels col·legis.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent instal·larà un Punt Violeta en el Rockejat per a previndre i atendre agressions sexistes

Comptarà amb la informació necessària, assessorament i sensibilització, per a donar respos…