Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Es presenten els projectes de la segona fase de l’EDUSI al Comitè de Participació
Es presenten els projectes de la segona fase de l’EDUSI al Comitè de Participació
,

Es presenten els projectes de la segona fase de l’EDUSI al Comitè de Participació

març 14, 2018
En el marc de l’Estratègia DUSI Torrent, ahir a la vesprada va tenir lloc la segona sessió de treball del Comitè de Participació on l’alcalde Jesús Ros juntament amb l’equip de govern, va traslladar als diferents agents socials l’estat d’execució dels projectes cofinançats amb fons europeus al 50% pel Programa Operatiu FEDER.

En aquest Comitè de Participació, al marge de l’equip de Govern i tècnics del consistori responsables de la Comissió Tècnica EDUSI i la Unitat d’Assumptes Europeus, també estan representats la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC), Associació de Comerciants – Torrent Comercial, Associació de Comerç de Torrent, Federació d’Associacions Veïnals de Barris i Urbanitzacions (FAVBUR), Col•lectiu Soterranya, Agrupació de Hostelers de Torrent, Fundació l’Horta Sud de la Comunitat Valenciana, Associació Empresarial de Torrent, Associació d’Emprenedors de Torrent i l’Horta Sud i el teixit cultural, festiu i patrimonial de Torrent.

El regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos, va exposar la situació actual dels projectes aprovats en la primera convocatòria i va donar a conèixer a associacions i col·lectius representats en aquest comitè les actuacions previstes per a la segona fase de l’estratègia.

En referència a les iniciatives de Mobilitat, un dels projectes més destacats i que es troba en procés d’execució de les fases inicials és les Rutes Escolars Intel·ligents i Segures. Actualment s’està treballant en l’anàlisi de l’estudi de camp en la Universitat de València, després de recopilar la informació a través d’enquestes anònimes a alumnes, pares i professors de sis col·legis públics de la ciutat sobre hàbits de mobilitat en el camí a les escoles. L’edil, Andrés Campos, va destacar que “el següent pas després de l’anàlisi serà la sensortizació de semàfors i vianants”, actuacions centrades en els col·legis participants, però treballant per a aconseguir l’objectiu del consistori que és “implantar aquest projecte a tots els centres educatius de la ciutat, aconseguint que Torrent siga una ciutat més amable i segura”.

Es presenten els projectes de la segona fase de l’EDUSI al Comitè de Participació

La millora de la mobilitat i l’accessibilitat en l’encreuament de la c/València amb la carretera Mes del Jutge va ser un altre dels punts a tractar. Aquestes tasques de millora, que ja han sigut aprovades per Junta de Govern, té un termini aproximat d’execució de 7 mesos, una vegada signat el contracte d’obra.

El projecte, el contracte del qual d’obra ja està adjudicat, és la creació de la glorieta en l’encreuament de la c/Pare Méndez amb l’Av. Regna Sofia, un punt conflictiu segons informes policials. Aquestes tasques de millora es realitzen amb l’objectiu de “reduir el nombre d’accidents, a través d’un tràfic més calmat i de velocitat més reduïda, així com una reducció de la contaminació i gasos hivernacle” va puntualitzar l’edil, Andrés Campos. Les actuacions contemplen també Integració d’un recorregut de carril bici en el perímetre de l’encreuament.

En referència a les actuacions d’Urbanisme, es va exposar la situació actual de la millora de l’entorn urbà de Camí Reial, la reordenació urbana del barri històric de l’Alter i de la Plaça de les Fonts i el seu entorn.

En matèria Social, el projecte que ja està en estat d’execució és l’Estudi sociològic i mapa de la ciutat de Torrent, que permetrà una adequada zonificació dels serveis socials en el municipi i una atenció a la ciutadania més òptima.

Una vegada exposada la situació, els agents socials del comitè van expressar els seus dubtes i propostes sobre les expressions d’interès de la primera convocatòria. Tot seguit, l’edil va exposar les actuacions de la Segona Convocatòria, que s’han classificat de la següent forma:

• Gestió intel·ligent d’equipaments i espais públics de la ciutat de Torrent. Aquest apartat contempla projectes com la Gestió de Claus Intel·ligents o la Gestió Intregal d’Espais Públics Cardioprotegits, entre uns altres.

• Control de la contaminació acústica i ambiental de Torrent. Arreplega l’adaptació del Pla Acústic Municipal de Desenvolupament Intel·ligent i el mesurament de la qualitat de l’aire.

• Desplegament de Centres Educatius Intel·ligents.

• Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible. Aquest apartat és el Pla de Ciclomobilitat  o el Pla de Mobilitat de Vehicle Elèctric, entre uns altres.

• Millora de l’eficiència energètica en els col·legis municipals i altres espais públics.

• Programa contra l’empobriment energètic.

La sessió va acabar amb un torn de paraula als agents socials, les aportacions dels quals es tindran en compte en futures convocatòries d’actuacions de l’EDUSI, com ja ocorregut en les dues primeres convocatòries. Aquest matí ha sigut el torn de l’Òrgan Plenari que també ha expressat les seues propostes dels projectes plantejats. D’aquesta forma participativa, la ciutat de Torrent aconseguirà a poc a poc el seu objectiu a mitjà i llarg termini, per a convertir-se en una ciutat Sostenible, Innovadora i Integrada.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.