Inicio Notícies Dinamització Lingüística Els xiquets i xiquetes de Torrent gaudixen d’una jornada de jocs populars valencians

Els xiquets i xiquetes de Torrent gaudixen d’una jornada de jocs populars valencians

4 minuto leer

Els col·legis públics de la localitat han participat en l’activitat organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià per promoure el valencià a través dels jocs

Durant el matí d’ahir, els xiquets i xiquetes dels col·legis de Torrent han participat en la X Jornada de Jocs Populars Valencians, organitzades per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb l’objectiu de promoure l’ús de la llengua a través dels jocs populars entre els més xicotets. L’alumnat de 3r de Primària dels col·legis públics d’El Molí, Federico Maicas, Sant Pasqual, Joan XXIII, Miguel Hernández, Lope de Vega, Joan Baptista, Mare de Déu del Rosari, Antonio Machado, Sant Pasqual i Les Terretes, s’han reunit al voltant de la Torre per a passar un matí divertit i lúdic.

Els jocs als quals han jugat són el sambori, el sacs, la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitles, i la corda, entre altres. L’alcalde Jesús Ros, acompanyat de la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, han sigut testimonis de com de bé que s’ho estaven passant els escolars i fins i tot han participat en alguns dels jocs. La regidora ha agraït la participació de totes les escoles així com la implicació del professorat en l’activitat. ‘És molt important que els xiquets i xiquetes coneguen que hi ha jocs tradicionals, els de tota la vida, els que jugàvem de xicotets en el carrer, que són molt divertits i que fomenten la companyonia i l’amistat entre ells, i sobretot fomenten la nostra llengua”, destaca Patricia Sáez.

En acabar la jornada els xiquets i xiquetes han rebut com a regal una trompa, perquè hi juguen, la facen ballar i girar verticalment. A més, els alumnes de 6é curs, que han fet de voluntaris i s’han encarregat d’ajudar els més xicotets en el desenvolupament dels jocs i a seguir correctament els circuits, ha rebut com a mostra d’agraïment un diploma per la seua col·laboració.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Dinamització Lingüística

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Los niños y niñas de Torrent disfrutan de una jornada de juegos populares valencianos

4 minuto leer

Los colegios públicos de la localidad han participado en la actividad organizada por l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià promover el valenciano a través de los juegos

Durante la mañana de ayer, los niños y niñas de los colegios de Torrent han participado en la X Jornada de Juegos Populares Valencianos, organizadas por l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, con el objetivo de promover el uso de la lengua a través de los juegos populares entre los más pequeños. El alumnado de 3r de Primaria de los colegios públicos de El Molí, Federico Maicas, San Pascual, Juan XXIII, Miguel Hernández, Lope de Vega, San Juan Bautista, Virgen del Rosario, Antonio Machado, San Pascual y Les Terretes, se han reunido alrededor de la Torre para pasar una mañana divertida y lúdica.

Los juegos a los cuales han jugado son el sambori, el sacos, la trompa, el siete y medio, el juego del pañuelo, las chapas, «les bitles», y la cuerda, entre otras. El alcalde Jesús Ros, acompañado de la concejala de Educación y Dinamización Lingüística, Patricia Sáez, han sido testigos de cómo de bien que se lo estaban pasando los escolares e incluso han participado en algunos de los juegos. La concejala ha agradecido la participación de todas las escuelas así como la implicación del profesorado en la actividad. ‘Es muy importante que los niños y niñas conozcan que hay juegos tradicionales, los de toda la vida, los que jugábamos de pequeños en la calle, que son muy divertidos y que fomentan el compañerismo y la amistad entre ellos, y sobre todo fomentan nuestra lengua”, destaca Patricia Sáez.

Al acabar la jornada los niños y niñas han recibido como regalo una trompa, para que jueguen, la hagan bailar y girar verticalmente. Además, los alumnos de 6º curso de primaria, que han hecho de voluntarios y se han encargado de ayudar a los más pequeños en el desarrollo de los juegos y a seguir correctamente los circuitos, ha recibido como muestra de agradecimiento un diploma por su colaboración.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Dinamización Lingüística

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent llena el Auditori en sus conciertos de clausura

A lo largo de la semana renombrados intérpretes del panorama nacional e internacional han …