Inicio Notícies Economia Els pressupostos autonòmics contribueixen a les millores per a Torrent

Els pressupostos autonòmics contribueixen a les millores per a Torrent

5 min read

El Centre de Salut de Parc Central, el nou pont d’accés a Torrent o la Ciutat de la Justícia es beneficien dels pressupostos de la Generalitat per a 2019

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 contemplen diverses partides que s’aplicaran en diferents projectes que donaran inici a la ciutat de Torrent en pròximes dates. Respecte al Centre de Salut de Parc Central, per al qual el consistori va adquirir aquest estiu uns locals on se situarà, existeix una partida específica dedicada al seu equipament. L’Ajuntament de Torrent cedeix a la Conselleria de Sanitat aquest espai de 1.200 m2 i que disposarà de dos accessos i places de garatge vinculades. La nova instal·lació oferirà un servei de proximitat i descongestionarà el mapa sanitari de la ciutat. La Conselleria es troba redactant el projecte i s’espera que el mes de gener aproximadament isca a licitació l’adequació de l’espai.

D’igual manera, els pressupostos autonòmics contemplen també 300.000€ que permetran licitar l’obra del pont sobre el barranc que farà possible un nou accés a la ciutat des de la rotonda de l’actual enllaç de l’autovia CV-36 amb la carretera CV-403, el conegut com a pont del McDonalds, i que descongestionarà les vies d’accés. Els actuals accessos a Torrent es realitzen des de València per la carretera autonòmica CV-36 autovia de Torrent, des d’Aldaia i Alaquàs per la carretera local CV-4033 a través del pont existent sobre el barranc i des de Picanya per la carretera CV-4064.

L’alcalde Jesús Ros ha volgut posar en valor “el compromís i suport de la Generalitat amb aquestes actuacions, unes iniciatives molt importants i reivindicacions històriques dirigides a millorar la qualitat de vida dels torrentins i torrentines i que se sumen a altres projectes de gran calibre ja iniciats que transformaran Torrent a la ciutat del futur”.

D’altra banda, el mes d’octubre passat el ple de l’Ajuntament de Torrent va aprovar la delegació de competències per a la redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució de la construcció del Palau de Justícia de Torrent. La delegació de competències suposa que el consistori assumeix la redacció del projecte i l’execució de les obres, que abona la Generalitat Valenciana, i el pressupost de la qual rondarà els 17,5 milions d’euros. En aquest sentit els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019 assignen una partida general de construcció d’infraestructures a diversos municipis entre els quals es troba Torrent. Aquesta inversió suposarà la millora d’unes instal·lacions obsoletes, així com la modernització i l’agrupació dels serveis i les dependències judicials de la ciutat.

D’igual manera, les obres del CEE L’Encarnació iniciades enguany avancen amb normalitat i es preveu que abans de la finalització del present curse els alumnes i alumnes puguen traslladar-se a aquestes noves instal·lacions.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Economia
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una bàscula municipal per a pesar camions de fins a 60.000 kg

El servei, que estarà instal·lat en el Mas del Jutge, donarà resposta a les necessitats de…