Inicio Festes i Tradicions Els Moros i Cristians de Torrent inicien les festes amb el pregó

Els Moros i Cristians de Torrent inicien les festes amb el pregó

5 min read

Els festers i festeres van fer l’ofrena als sants patrons i van desfilar per l’avinguda Al Vedat fins a arribar a la Torre, on Alfred Costa el pregoner va dirigir als presents un discurs carregat d’humor i ironia

Les festes de Moros i Cristians de Torrent van donar el tret d’eixida ahir a la vesprada amb l’acte del Pregó, que enguany va incloure grans novetats com un nou recorregut i, per segon any consecutiu, un pregoner. Com és tradició, els festers i festeres es van reunir a l’Església de l’Assumpció, on van realitzar l’ofrena als sants patrons, Abdó i Senent. En l’acte van participar els màxims representants de les festes de Moros i Cristians que són la capitana mora, Encarna Puig; el capità cristià, Vicent Francés; l’alferes mora, Rebeca González; i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán; que van estar acompanyats de l’alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, Pascual Martínez, el president de la FMCT, Xavi Santamaría; i els representants de la corporació municipal.

Després de les ofrenes, els festers i festeres van realitzar una festiva desfilada per l’avinguda Al Vedat, però que enguany tènia com a novetat, envoltar la forta de les Granotes i tornar a baixar per la mateixa avinguda fins a arribar als peus de la Torre. Enfront de l’emblemàtic monument, va arribar un dels moments més esperats de la vesprada, que va ser quan el pregoner d’enguany, Alfred Costa, va donar l’inici de les festes de Moros i Cristians amb un discurs marcat per un to d’humor i ironia en el qual va fer un repàs a l’estat actual de la ciutat i va dedicar unes paraules “des de l’afecte” a cada comparsa i filà. El periodista i exregidor de l’Ajuntament de Torrent va desitjar a tots els festers i festeres a gaudir de les festes torre és l’eix de les festes, “perquè els carrers són vostres i la batalla serà per la “*germanor” durant aquests dies que seran inoblidables”.

Sopar del Fester
Una altra de les novetats d’aquestes festes ha sigut el Sopar del Fester, una trobada que va reunir a totes les filaes i comparses torrentines que van sopar en harmonia i germanor. Durant les postres, el Cercle Catòlic va ser l’encarregat d’amenitzar la vetlada, en la qual es van interpretar una varietat de marxes mores i cristianes. Els festers i festeres van gaudir mentre van formar esquadres dirigides per els seues caporals.

Entradeta Infantil
Els xiquets i xiquetes són els protagonistes aquesta vesprada en la “Entradeta Infantil”, una gran desfilada que començarà a les 19 h des de Montsió fins a arribar a la plaça Major. D’igual manera, l’acte pot seguir-se en directe a través de la pàgina de Facebook i canal de Youtube de l’Ajuntament de Torrent.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent remodela i redistribueix les àrees de Govern Local

L’alcalde Jesús Ros ha signat aquest matí el decret d’alcaldia mitjançant el q…