Inicio Notícies Cultura Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any

Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any

8 min read

La IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa, amb eixida i meta en el càmping La Piràmide, és una de les propostes esportives en l’agenda d’activitats

Quan Torrent compleix sis mesos des de les festes de moros i cristians, les comparses i filaes inundaran aquest dissabte els carrers de la ciutat amb la celebració del Mig Any. Els festers tenen per davant un dia carregat d’activitats que donarà inici a les 11.30 h amb una desfilada des de la parròquia de MontSió fins a la plaça Major. Als peus de la Torre, els moros i cristians nomenaran als seus càrrecs per a les festes de 2020. Per això, Nicko Magán Oliva, serà nomenat capità cristià; Vicent Soler Quilis, capità moro; Ramón Almerich González, alferes cristià; i Eduardo García Moral, alferes moro. Després de l’acte, els moros i cristians realitzaran un menjar de “germanor” en l’àgora de Parc Central. A les 16 h donarà començament la festa amb una disc – mòbil, que acabarà amb un sopar i música i orquestra.


Proves esportives
L’agenda esportiva està completa aquest cap de setmana amb la IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa, una de les proves esportives més esperades de l’any. El diumenge al matí des del càmping La Piràmide es donarà l’inici a la competició, que compta amb dues modalitats, que varien segons el recorregut i els km. Les inscripcions poden realitzar-se de manera online fins al 24 de gener a les 23.59 h en el següent enllaç: IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa

75 aniversari
El col·legi Sant Tomás d’Aquino celebra una setmana per a commemorar les seues 75 anys des de la seua creació. Del 24 al 31 de gener, el col·legi reunirà antics i actuals alumnes per a recordar i posar en valor la història i trajectòria del centre. El tret d’eixida del programa serà aquest divendres a les 19 h amb la inauguració d’una exposició fotogràfica, un record els primers anys del centre, a més de fer un repàs a tota la seua trajectòria. La mostra estarà oberta al públic fins al dijous 30 de gener a la sala d’exposicions de l’Espai.

Les activitats continuaran el dissabte a les 10 h amb una carrera solidària en família, que anirà des de l’avinguda al Vedat fins a arribar a les portes del col·legi. Es tracta d’una activitat solidària, ja que les persones participants han d’aportar 1 quilo d’aliments no peribles. Seguidament, per a reprendre forces, al pati del col·legi Sant Tomás d’Aquino, les famílies podran realitzar les seues pròpies paelles, a més, participar en un concurs de postres casolanes.

Activitats falleres
L’associació ADISTO celebra aquest dissabte un acte molt especial: la presentació fallera. Un emotiu moment per a Inma Olmeda González, que rebrà la banda que l’acredita com a fallera major de ADISTO; i Marina Sánchez García, serà nomenada presidenta. La presentació tindrà lloc a les 17.30 h a l’Aula Cultura de la CAM.

Festivitats Sant Blai
Els torrentins i torrentines calfen motors per a celebrar una de les festes més representatives i volgudes en la capital de l’Horta Sud: Sant Blai. Per això, aquest diumenge al matí, els clavaris i clavariesas celebraran la tradicional Passejada del Va guiar; un acte que anuncia la festivitat, que tindrà lloc el pròxim 3 de febrer. Els xiquets i xiquetes que enguany formen la clavaria es reuniran les 12.15 h en la parròquia Sant Lluís Beltrán per a la benedicció i imposició de medalles i una missa. El matí es tancarà amb la trucada Passejada del Va guiar pels carrers de la ciutat, un moment molt divertit per als més xicotets i xicotetes, ja que repartiran caramels entre el públic.

Medi Ambient
Torrent començarà el dia aquest dissabte amb una jornada de reforestació en el Vedat. L’activitat consisteix en el fet que cada família o grup d’amics plante uns quants exemplars d’arbres autòctons, que posteriorment s’identificaran amb un número sobre les piquetes de senyalística. Des d’aqueix moment, ells seran els “padrins” d’aqueixos exemplars, encarregant-se de les seues cures, tals com reg, eliminació de males herbes, etc. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació de Veïns El Vedat i el Voluntariat Torrent Verd. El punt de trobada tindrà lloc a l’esplanada de l’església El Vedat a les 10 h. Les persones interessades han d’inscriure’s en la següent adreça electrònica: asociacion@elvedat.org

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent, protagonista del VII Circuit MTB València

Més de 600 ciclistes realitzaran una marxa i una crono a Torrent els dies 15 i 16 de febre…