Inicio Notícies Educació Els centres educatius de Torrent es preparen per a rebre a més de 24.000 alumnes de totes les edats

Els centres educatius de Torrent es preparen per a rebre a més de 24.000 alumnes de totes les edats

5 min read

L’Ajuntament, a través de Nous Espais, aquest estiu ha realitzat una inversió de prop de 120.000 euros en reformes i manteniment en els centres públics i l’EPA de Torrent

L’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Educació, Patricia Sáez, han mantingut un último encontre amb els directors dels centres concertats i privats abans de l’inici de curs

La setmana que ve començaran a incorporar-se a les aules els més de 24.000 alumnes de Torrent. Per a això, durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament ha treballat en una sèrie de mesures i protocols per a començar el curs de manera segura per a totes les famílies i la comunitat educativa i amb les millors condicions. Així, al llarg d’agost s’han dut a terme una bateria d’actuacions en els centres escolars centrades en la millora de patis, zones comunes i afavorint l’eficiència i estalvi energètic.

A través de l’empresa municipal Nous Espais i amb una inversió de 119.480 €, les reformes han consistit, entre altres, en pintura, enrajolat, arranjaments de lampisteria, reparació de jocs infantils, reposició de vàters, substitució de bancs, tasques de plantació, tales o podes d’arbratge. A més, d’aquestes actuacions en els centres públics, en els quals s’han intensificat les tasques de neteja i desinfecció, també s’han realitzat reparacions i treballs de pintura a l’Escola d’Adults (EPA). En definitiva, una sèrie de “intervencions molt significatives perquè les nostres instal·lacions educatives oferisquen les millors condicions als alumnes i alumnes de Torrent en aquest inici de curs”, ha assenyalat la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

Reunió amb els centres concertats i privats

Continuant amb la línia de seguiment de l’inici del curs escolar posada en marxa pel consistori des de principis de juliol, l’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Educació s’han reunit aquest matí amb els directors i directores dels centres concertats i privats per a analitzar els dubtes i necessitats d’última hora que hagen pogut sorgir en cada centre. Això mateix es va fer dimecres passat amb els centres públics de la ciutat.

Mesures Covid-19

A més de la posada a punt de les instal·lacions educatives, el consistori ha pres una sèrie de mesures enfront del Covid-19. D’aquesta forma, al marge dels plans de contingència propis de cada centre i de les mesures impulsades per Conselleria, s’ha efectuat un augment d’un 50% de la partida de neteja i desinfecció diària dels centres, incrementant en 250.000 € el pressupost i que suma una xifra total de 800.000 €.

Així mateix, durant tot el mes de setembre, la Policia Local vigilarà i coordinarà l’accés en tots els centres d’ensenyament bàsic per a garantir que es respecten tots els protocols. Això es completarà amb el repartiment de 25.000 màscares higièniques reutilitzables a l’alumnat de tots els centres d’educació, tant públics, concertats com a privats, EPA (Escola d’Adults), Conservatori de Música o Escola d’Idiomes.

 

 

 

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent continua amb la recuperació de les zones verdes del Vedat

Els serveis de jardineria treballen en la neteja de les faldes del Vedat pròximes a Mirama…