Inicio Festes i Tradicions El V Torrent de Muixerangues ompli els carrers de la ciutat d’increïbles torres i figures

El V Torrent de Muixerangues ompli els carrers de la ciutat d’increïbles torres i figures

3 min read

La Muixeranga La Torrentina va estrenar la Dansa de la Baieta, la part més antiga que està documentada del Ball de Torrent

Els carrers de Torrent es van omplir de cultura i tradició dissabte a la vesprada, amb el V Torrent de Muixerangues, una trobada que va reunir més de 350 persones que vingueren de tota la Comunitat Valenciana, com ara de la Marina Baixa Muixeranga; la Muixeranga de Guadassuar La Carabassota; la Colla Corball; Cultura Popular de l’Alacantí i els Tirallongues de Manresa, que van acompanyar l’organitzadora de la iniciativa, la Muixeranga La Torrentina.

La vesprada es va iniciar amb una cercavila des de la plaça de les Corts Valencianes fins a arribar a la plaça Major. En el recorregut, les colles participants van fer figures i torres increïbles, al mateix temps que es relatava la història de cadascuna. Tot això, acompanyat de tabaleters i dolçainers com la Colleta del Verger.

L’espectacle va continuar al peu de la Torre, davant l’atenta mirada dels veïns i veïnes, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, i la regidora d’Educació, Patricia Sáez. Entre les torres que es van alçar, la Muixeranga La Torrentina va estrenar la Dansa de la Baieta, que és la part més antiga que hi ha documentada del Ball de Torrent. A més, entre les activitats preparades, es va dur a terme el segon Concurs Fotogràfic Muixeranguer, un certamen obert a qualsevol persona que assistira al V Torrent de Muixerangues i fera una foto amb el seu mòbil o càmera per a, posteriorment, compartir-la en les xarxes socials amb l’etiqueta #Vtorrentdemuixerangues. A esta iniciativa se suma el Concurs Muixeranguer de Dibuix que La Torrentina va organitzar per als xiquets i xiquetes i que va tindre l’acte de lliurament de premis el passat 29 de juny.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent instal·larà un Punt Violeta en el Rockejat per a previndre i atendre agressions sexistes

Comptarà amb la informació necessària, assessorament i sensibilització, per a donar respos…