Inicio Notícies Educació El president de la Generalitat i l’Alcalde de Torrent visiten les obres del nou col·legi d’educació especial L’Encarnació

El president de la Generalitat i l’Alcalde de Torrent visiten les obres del nou col·legi d’educació especial L’Encarnació

7 min read

Ximo Puig i Jesús Ros han recorregut les noves instal·lacions de l’Escola Oficial d’Idiomes de Torrent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest matí Torrent per a conéixer de primera mà al costat de l’alcalde Jesús Ros la recta final de les obres del nou col·legi d’educació especial l’Encarnació i la seu de la nova Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Torrent del carrer Sant Cayetano. Puig ha sigut rebut a les portes de l’Ajuntament per l’alcalde Jesús Ros i la corporació municipal, des d’on s’han dirigit a peu cap al carrer Sant Cayetano per a visitar l’EOI.

El primer edil i el cap del Consell han recorregut les instal·lacions al costat de la directora, Christine Varillon, que els ha mostrat les aules i les dependències d’administració. L’Escola Oficial d’Idiomes es va estrenar el mes d’octubre passat com a entitat pròpia i en l’actualitat cursen estudis d’anglés, alemany, francés i italià al voltant de 1.200 alumnes i alumnes de tota la comarca.

Obres en l’Encarnació

El recorregut per les obres del nou col·legi d’educació especial L’Encarnació, que estan a punt d’acabar i que compten amb un pressupost pròxim als 5 milions d’euros, ha sigut la segona part de la visita del president de la Generalitat a la capital de l’Horta Sud. Puig, al costat de l’alcalde Jesús Ros, el director territorial Francisco Molina i la regidora d’Educació, Patricia Sáez, han visitat primer l’actual ubicació del centre on s’ha trobat amb l’equip de professors, alumnes i alumnes i les seues famílies. Més tard, al costat de la directora del centre, Amparo Fluixà, i un grup de pares i mares d’alumnes han sigut guiats per les noves instal·lacions pel personal responsable de l’obra.

Els prop de 140 alumnes i alumnes del col·legi d’educació especial L’Encarnació podran començar el curs 2019-2020 en les noves instal·lacions, més modernes i àmplies. El nou centre compta amb més de trenta aules. En concret, estarà dotat amb 21 aules de grups, dues aules taller i llar, així com gimnàs, aules d’estimulació multisensorial, de música, d’estimulació motriu, així com una sala multiusos i un menjador.

El president Ximo Puig ha destacat que tant la remodelació de l’Encarnació com la nova Escola Oficial d’Idiomes representen “l’esperit de la Generalitat en matèria d’Educació, d’una banda, quant a l’aprenentatge d’idiomes, clau en qualsevol opció formativa; com des del punt de vista de l’educació especial, que suposa oferir una educació amb les màximes oportunitats per a tots i totes”.

L’alcalde Jesús Ros, per part seua, ha insistit en el doble compromís de la Generalitat que han suposat per a Torrent la nova EOI i L’Encarnació, antigues demandes de les veïnes i veïns de la ciutat, “dos compromisos que va adquirir el President a l’agost de 2015 i que hui són una realitat”. El primer edil ha subratllat que gràcies a la nova EOI “molts més alumnes i alumnes poden aprendre idiomes i millorar els seus nivells i, especialment, els de Torrent, que el tenen prop de casa”. Sobre el renovat col·legi L’Encarnació, Ros ha destacat que quan estiga en funcionament serà “un dels millor dotats de la Comunitat Valenciana i que significa una major qualitat i una major dignificació de l’educació pública en general i de l’educació de persones amb necessitats especials, en particular”.

La directora de l’Encarnació, Amparo Fluixà, s’ha mostrat satisfeta i agraïda que “les noves instal·lacions siguen una realitat després de tant temps” que permetrà oferir un servei de més qualitat als alumnes i les seues famílies.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La II Llançadora d’Ocupació presenta els primers resultats en l’equador del projecte

Els responsables de les entitats promotores, entre les quals es troba IDEA’T, coneixen els…