Inicio Festes i Tradicions El Pregó dóna pas a la Setmana Santa a Torrent

El Pregó dóna pas a la Setmana Santa a Torrent

4 minuto leer
El matí del Pregó, la Junta Central de Germandats va lliurar els premis dels concursos culturals
Dissabte passat, la parròquia de l’Assumpció va celebrar el Pregó de Setmana Santa, un acte previ en què la reina de l’Encontre rep la banderola de l’Al•leluia i el pregoner fa la seua conferència sobre la importància de la Setmana Santa.
Gemma Torrent, reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció 2017, i les seues cambreres, Claudia Ros i Blanca Sahuquillo, van estar acompanyades en este acte per nombrosos representants de la societat civil torrentina. L’encarregat de pronunciar el pregó va ser Javier López Díaz, rector de la parròquia de Montsió. Després del seu discurs, Gemma Torrent va rebre la banderola de l’Al·leluia que portarà el Diumenge de Glòria per a anunciar la resurrecció en l’Encontre Gloriós.
Durant l’acte van prendre la paraula el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, i l’alcalde, Jesús Ros, qui va elogiar la denúncia dels problemes de la societat actual que va manifestar Javier López en la seua conferència. A més, va fer valdre la possibilitat que hi ha a Torrent de viure la Setmana Santa des de la llibertat i el respecte com un espai de reflexió, tradició i repàs de la història.
La Coral Polifònica i l’Orquestra de la Unió Musical van posar punt final a este acte amb un concert que dóna pas a la Setmana Santa torrentina.
 
Lliurament de premis dels concursos culturals
Eixe mateix matí, el Museu de Setmana Santa va acollir el lliurament de premis dels concursos culturals de la Junta Central de Germandats. La reina de l’Encontre, Gemma Torrent, va presidir l’acte acompanyada pel president de la Junta Central, José Vicente Yago, l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa.
Concurs de fotografia:
Primer premi: Gerardo Poveda Alcodorí
Accèssit: Francisco Javier Ortí Martínez i Juan Miguel Esteve Rovira
Concurs de dibuix escolar:
1a categoria: Soraya Blázquez Mars, col·legi Santa Teresa de Jesús.
2a categoria: Lucía Carratalá Marín, col·legi Monte-Sión.
Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

El pregón da paso a la Semana Santa en Torrent

4 minuto leer
La mañana del pregón la Junta Central de Hermandades entregó los premios de los concursos culturales
El pasado sábado la parroquia de la Asunción celebró el Pregón de Semana Santa, un acto previo en que la Reina del Encuentro recibe el banderín del «Aleluya» y el pregonero realiza su conferencia acerca de la Semana Santa y su importancia. Gemma Torrent, Reina del Encuentro y Ángel de Resurrección 2017 y sus camareras Claudia Ros y Blanca Sahuquillo, estuvieron arropadas en este acto por numerosos representantes de la sociedad civil torrentina. El encargado de pronunciar el pregón fue Javier López Díaz, párroco de la parroquia de Monte-Sión. Tras su discurso, Gemma Torrent recibió el banderín del «Aleluya» que llevará el Domingo de Gloria para anunciar la resurrección en el Encuentro Glorioso.
Durante el acto tomaron la palabra el presidente de la Junta Central de Hermandades, José Vicente Yago, y el alcalde Jesús Ros quien elogió la denuncia de los problemas de la sociedad actual que realizó Javier López en su conferencia. Además, puso en valor la posibilidad que tenemos en Torrent de vivir la Semana Santa desde la libertad y el respeto como un espacio de reflexión, tradición y repaso de la historia.
La Coral Polifónica y la Orquesta de la Unió Musical pusieron punto y final a este acto con un concierto que da paso a la Semana Santa torrentina.
Entrega de premios de los concursos culturales
Esa misma mañana, el Museo de Semana Santa acogió la entrega de premios de los concursos culturales de la Junta Central de Hermandades. La Reina del Encuentro Gemma Torrent presidió el acto acompañada del presidente de la Junta Central, José Vicente Yago, el alcalde Jesús Ros i el concejal del área de Cultura, Alfred Costa.
Concurso de fotografía:
Primer Premio: Gerardo Poveda Alcodorí
Accésit: Francisco Javier Ortí Martínez y Juan Miguel Esteve Rovira
Concurso de dibujo escolar:
1a Categoria: Soraya Blázquez Mares, colegio Santa Teresa de Jesús
2a Categoría: Lucía Carratalá Marín, colegio Monte-Sión.
Ver más artículos relacionados
Ver más en Fiestas y Tradiciones

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También le puede interesar

Torrent posa en marxa el seu Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables

El pròxim 22 de setembre a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, tindrà…