Inicio Notícies Cultura El Cercle Catòlic i l’Ajuntament de Torrent reconeixen la labor de Carlos Piles Tordera amb l’homenatge ‘Torrentins que fan banda’

El Cercle Catòlic i l’Ajuntament de Torrent reconeixen la labor de Carlos Piles Tordera amb l’homenatge ‘Torrentins que fan banda’

4 minuto leer

En el tradicional concert de Santa Cecília, la banda va celebrar l’acte de recepció dels nous músics i el lliurament d’insígnies de plata i or

José Hernández Yago va interpretar com a solista el Concert per a violí de Beethoven

 

Amb motiu de les celebracions en honor a Santa Cecília, el Cercle Catòlic de Torrent va oferir un concert aquest cap de setmana que coincidia amb el lliurament dels premis institucionals que l’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb les societats musicals locals, atorga amb el títol de ‘Torrentins que fan banda’, i que enguany ha recaigut en Juan Carlos Piles Tordera, qui fou president de la banda del Cercle des de 2008 fins a 2019.
Prèviament a l’homenatge i projecció del vídeodocumental, la jornada va començar amb la cerimònia de recepció als educands que ja són músics i que s’incorporaven a la banda, en acabant es feu el meritori reconeixement dels membres que enguany compleixen 25 i 50 anys com a integrants de la banda.
La regidora de Cultura, Susi Ferrer, va iniciar l’acte de reconeixement amb paraules per a la trajectòria professional de Juan Carlos Piles Tordera, abans de donar pas al vídeodocumental que arreplega la seua trajectòria amb el títol La família que viu la música.

L’alcalde Jesús Ros va ser l’encarregat de lliurar la torre i el llibre amb el qual la ciutat reconeixia a Carlos, qui va dirigir un emocionat discurs d’agraïment a les persones assistents, acompanyat per la seua dona Anna, pels fills i les netes.

Jesús Ros va dedicar també unes paraules d’afecte a Carlos, i va recordar la seua gran labor al capdavant de la banda del Cercle Catòlic, “una persona senzilla, dialogant, generosa, que ha dedicat la vida a les seues dues grans passions: la família i la banda; un torrentí que ha viscut i viu fent banda, fent poble”.

Tot seguit va tenir lloc un concert que posava el colofó a la setmana musical. A la interpretació d’Egmont, de Beethoven, i El sombrero de tres picos, de Manuel de Falla, va acompanyar la interpretació excepcional del solista José Fernández Yago del Concert per a violí de Beethoven.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Llega una nueva edición de la 10k y la Media Maratón de Torrent

El próximo domingo 8 de mayo se realizará la salida de ambas pruebas desde Parc Central El…