Inicio Notícies El carrer Verge de l’Olivar homenatja la seua història recuperant “el pi”

El carrer Verge de l’Olivar homenatja la seua història recuperant “el pi”

4 min read

En l’acte de plantació, que tindrà lloc el diumenge a partir de les 11.30 hores, es comptarà amb la participació de la societat torrentina, a més de dansades i degustacions de xocolata

Aquest matí s’ha presentat en l’habitual trobada amb els mitjans de comunicació un acte amb el qual la ciutat de Torrent recupera la seua memòria, tradicions i història. El diumenge al matí, el carrer Verge de l’Olivar, també coneguda com el Carrer del Pi, tornarà als seus orígens i el seu nom col·loquial cobrarà una altra vegada significat, ja que en la mateixa es plantarà un pi, element d’identitat d’aquesta via. L’emblemàtic carrer, que actualment compta amb una imatge renovada gràcies al projecte de reurbanització executat recentment, ja compta amb jardineres xicotetes d’oliveres, creant un espai enjardinat que enriqueix el paisatge urbà. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha explicat que “es tracta d’un reconeixement a tots els veïns i veïnes, a més d’un homenatge a la nostra memòria i tradicions”.

La jornada començarà a les 11.30 h amb una “cercavila de tabalet i dolçaina”. Seguidament, a les 12 h, el públic gaudirà d’uneixes “dansades”, de la mà del Grup de Ball l’U i Dos de la Llar Antoniana. A continuació, el cronista oficial de la ciutat, José Rollo Martínez, explicarà una part de la història del carrer i com ha evolucionat fins a arribar als nostres dies. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha destacat que el Carrer del Pi és una via que té molt que comptar, posat “que en ella es trobava el límit i la muralla de l’antiga vila de Torrent”.

En el mateix lloc on es plantarà el pi es col·locarà una capsula del temps perquè els nostres veïns i veïnes del futur coneguen un capítol de la nostra història. Per a finalitzar el matí hi haurà balls populars i una degustació del xocolate torrentí i fartons.

Projecte de reurbanització
Després de l’execució del projecte de reurbanització del carrer Verge de l’Olivar s’ha aconseguit augmentar la qualitat urbana de l’entorn. A més, s’ha disposat d’una nova xarxa de sanejament pluvial i una nova xarxa de de aigua potable, la qual cosa ha millorat l’evacuació de les pluges. En la mateixa línia s’han dissenyat voreres més amples i accessibles, que compten amb els aspectes necessaris establits per la normativa vigent en matèria d’accessibilitat.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El Pregó dóna inici a la Setmana Santa de 2019

Maria Silla Mora, Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, va rebre el palmell…