Inicio Notícies Economia L’Ajuntament de Torrent presenta la seua memòria de Responsabilitat Social Corporativa

L’Ajuntament de Torrent presenta la seua memòria de Responsabilitat Social Corporativa

6 min read

La Sala Cívica de l’Antic Mercat serà testimoni aquest divendres del lliurament del certificat d’AENOR al consistori en la ‘Jornada sobre RSC a l’Horta Sud’

L’Ajuntament de Torrent presenta aquest divendres la seua primera Memòria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) corresponent a l’exercici 2015-2016. La Sala Cívica de l’Antic Mercat acollirà des de les 9.30 hores una ‘Jornada sobre la responsabilitat social corporativa a l’Horta Sud’ en l’administració i el sector privat de l’Horta Sud i en ella està previst que participen Orencio Vázquez (Observatori RSC), Salvador Ibáñez (AENOR) i Gabriel García (UPV), a més de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, així com representants de Caixa Rural Torrent, Aigües de l’Horta, Florida Universitària, Fundació Horta Sud i de Blatem.

L’alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, han presentat aquest matí els resultats de l’anàlisi de les polítiques socials econòmiques, socials i mediambientals que ha obtingut la certificació de AENOR, que el divendres farà lliurament d’aquest reconeixement a l’Ajuntament de Torrent, convertint-se en un dels primers consistoris de tot el territori espanyol a aconseguir-lo. Andrés Campos ha assenyalat que l’autoavaluació de les polítiques i serveis “és un exercici necessari per a analitzar el seu impacte en la ciutadania i el seu entorn. D’està manera sabem què fem, com ho fem i en què podem millorar”.

En relació al text que es presentarà, i més concretament a l’impacte de les activitats sobre el Medi Ambient –un dels àmbits de la RSC-, Campos ha exposat com s’ha millorat en la gestió de residus i, especialment, de la recollida d’oli usat. En aquest sentit, s’ha passat de 2 a 17 contenidors destinats a aquest efecte. Igualment, també ha crescut notablement l’ús del servei de bicicletes públiques TorrentBici. L’edil de Gestió de Recursos i Modernització ha posat també com a exemple la significativa reducció de la petjada de carboni, que ha passat de més de 2 milions de tones en 2015 a 500.000 tones en 2018.

També s’ha analitzat l’increment en el percentatge de proveïdors locals (valencians) de l’Ajuntament, passant del 48% en 2015 a més de 77% de l’actualitat, o de la reducció de la mitjana mitjà de pagament, baixant dels prop de 60 dies a tan sols 14 en els últims tres anys.

Entre les dades presentades sobre l’atenció a les persones destaquen les ajudes d’emergència –quasi 12.000 persones van ser ateses en els quatre centres socials en 2016-, els resultats del Pla Municipal de la Gent gran i les més de 300 ajudes a famílies concedides amb plans d’Igualtat.

El document presenta també les ajudes municipals per a l’educació i material de primària, secundària, escola d’adults i escola de música. Més de 7.000 persones es van beneficiar en 2016 d’alguna de les ajudes o subvencions. També es descriuen els programes d’ocupació posats en marxa a través de l’empresa municipal IDEA’T. En l’apartat dedicat a la Innovació es destaca l’augment de gestions ciutadanes realitzades a través de les eines electròniques.

La Responsabilitat Social Corporativa es basa en el compromís de les empreses i les organitzacions cap a les necessitats del seu entorn en els diferents àmbits –transparència, sostenibilitat, persones, etc.- més enllà del que exigeix la legislació vigent.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Economia
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent tindrà una bàscula municipal per a pesar camions de fins a 60.000 kg

El servei, que estarà instal·lat en el Mas del Jutge, donarà resposta a les necessitats de…