Inicio Notícies Educació La Trobada de Nadales de La Gavella reunix els centres educatius per a cantar en valencià

La Trobada de Nadales de La Gavella reunix els centres educatius per a cantar en valencià

2 min read

La Gavella, moviment per la llengua i la cultura, ha celebrat este matí a l’Auditori de Torrent la tradicional trobada de nadales en valencià en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent. Esta iniciativa va sorgir fa molts anys arran de la col·laboració entre els mestres de música de les escoles torrentines i esta associació cultural torrentina, per la qual una selecció de xiquets i xiquetes de la ciutat es reuneixen cada any per a cantar nadales en la nostra llengua, mantenint d’esta forma lúdica la tradició. Les diferents escoles han entonat des de les nadales més tradicionals fins a les cançons nadalenques més actuals, i s’han atrevit fins i tot a entonar nadales a ritme de flamenc.


Particia Sáez, regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, ha acompanyat els més menuts en este espectacle musical i ha destacat que “esta trobada és una forma de mantindre viva la nostra llengua en esta època tan assenyalada conservant la tradició generació rere generació. A més, en l’àmbit educatiu esta activitat reforça llaços entre l’alumnat i els diferents centres educatius de la ciutat, que preparen amb gran il·lusió les nadales que cantaran als seus companys”.

Enguany les escoles que han actuat en la Trobada de Nadales de La Gavella han sigut les següents: Les Terretes, la Purísima, Madre Petra, Miguel Hernández, El Molí, Juan XXIII, Lope de Vega, San José i Santa Ana, Federico Maicas, San Juan Bautista i Antonio Machado amb un total de 620 participants acompanyats pels seus mestres.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…