Inicio Notícies Cultura Dana Gynther presenta la seua última novel•la, Els banys de l’Almirall

Dana Gynther presenta la seua última novel•la, Els banys de l’Almirall

2 min read

La sala cívica de l’ Antic Mercat va acollir una trobada en la qual autora i lectors van comentar l’última novel·la de l’estatunidenca

La sala cívica de l’ Antic Mercat va acollir dissabte passat una sessió matinal del certamen de narrativa Torrent Històrica, que va presentar als lectors aficionats al gènere històric l’última novel·la de l’autora estatunidenca, Els banys de l’ Almirall, en una traducció de Laia Vilanova.

Amb un rerefons històric que serveix d’escenari per a desenvolupar la línia narrativa de la novel·la, l’autora desplega els seus coneixements sobre la influència de la cultura musulmana en els hàbits d’higiene dels pobladors durant l’edat mitjana.

Especialista en temes d’història dels cosmètics i dels usos higiènics en les cultures clàssiques, Dana Gynther ens parla de com un costum arrelat en la cultura musulmana, els banys públics, va canviar la idea local sobre aquest tipus d’instal·lacions després de l’expulsió de musulmans i jueus. I com a punt de partida per a la narració, l’autora recorre a un antic hammam que va visitar l’última vegada que va estar a València, els Banys de l’Almirall.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent encén la tradicional foguera en honor a Sant Antoni Abat

Amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, celebrada avui, dia 17 de gener, els clava…