Inicio Notícies Cultura Torrent reconeix la dedicació i treball de Ramón Hernández per la música i la ciutat amb un emotiu homenatge

Torrent reconeix la dedicació i treball de Ramón Hernández per la música i la ciutat amb un emotiu homenatge

7 min read

Dedicat en cos i ànima a la Banda del Cercle Catòlic de Torrent, ha contribuït a enriquir el patrimoni musical de la ciutat de Torrent

Amb l’homenatge de Ramón Hernández Yago s’inicia la col·lecció de videollibres “Torrentins que fan banda”

L’Auditori de Torrent va acollir dissabte l’esperat acte de reconeixement a Ramón Hernández Yago, més conegut a Torrent com l’Espardenyer. En este sentit homenatge la Banda del Cercle Catòlic de Torrent i la ciutat de Torrent van voler ser al seu costat per a recordar els seus èxits i reconéixer l’afecte que s’ha guanyat entre els torrentins i torrentines gràcies a una vida dedicada a treballar pel patrimoni musical de la ciutat.

L’acte va començar amb les interpretacions de “Royal Fireworks Music”, “Spring Breezes” i “Obertura 1812” per part de l’orquestra de corda del Cercle Catòlic. A continuació la banda juvenil va interpretar “Out of Africa”, “La vida és bella” i “Santa Nit”. Després d’esta primera part musical de l’acte va arribar el moment de l’homenatge amb la presentació del llibre que també es pot consultar com a videollibre en el web municipal i la projecció del documental “L’honor del clarinetista”. Tot això forma part de la col·lecció “Torrentins que fan banda”, que comença Ramón Hernández Yago amb un repàs de la seua vida familiar i professional dedicada a fer créixer i mantindre viva la Banda del Cercle Catòlic de Torrent i amb l’amor a la seua família com a base de la seua vida i com a combustible per al treball incansable que ha realitzat per Torrent. La directora de Publicacions Municipals, Ana Coronado, va fer entrega a Ramón del llibre i DVD del documental “l’Honor del clarinetista” i algunes de les seues nétes també van voler pujar a l’escenari per donar l’enhorabona a Ramón.

 

 

 

En este sentit, l’alcalde Jesús Ros va tindre paraules d’afecte cap a Ramón “una ciutat com Torrent, oberta al món, amb sentiments i que estima la cultura, tenia el deure de donar gràcies a la gent que ha fet tantes coses per esta ciutat”. A més, com a alcalde va transmetre el seu orgull per ser al costat de persones com Ramón “que tant han treballat per Torrent”. El regidor de Cultura, Alfred Costa, abans de donar pas a la projecció del documental, va voler tindre paraules d’agraïment cap a Ramón destacant esta sèrie de “Torrentins que fan banda”, a la qual pertany Ramón i que és “el retrat dels torrentins i torrentines que ja fa dècades que fan banda i fan poble de manera anònima”. El fill major de l’Espardenyer, Ramón Hernández, i el seu germà, José Hernández, també van tindre paraules d’agraïment per la transmissió d’uns valors que han marcat les seues vides.

Ramón Hernández ja va ser nomenat president d’honor de la Banda del Cercle Catòlic en 2007 per la seua dedicació i treball. En concret destaquen com a grans assoliments, gràcies a la seua iniciativa: l’organització de la I Setmana Musical en 1961, els cursos de perfeccionament de trompa, els concerts de Ronda a la Mare de Déu, la creació del Festival de Marxes Mores i Cristianes i, el més important, evitar la desaparició de la Banda del Cercle Catòlic. Per tot això i molt més la ciutat de Torrent va voler ser dissabte al costat d’ell i la seua família, una família que ha rebut els valors d’humilitat i d’amor per la música i per la seua ciutat que Ramón i la seua dona Conchín els han inculcat.
Per a finalitzar l’acte, un dels amors de la seua vida, la Banda del Cercle Catòlic, li va dedicar diverses peces musicals i van tancar l’acte amb la tradicional “Marxa Radetzky” aprofitant que també se celebrava en este mateix acte el concert extraordinari de Nadal.

Videollibre: bit.ly/2hZaYY6
Documental: bit.ly/2hZtdMX

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…