Inicio Notícies Comença el Mes del Medi Ambient a Torrent

Comença el Mes del Medi Ambient a Torrent

6 min read

Excursions, tallers o la primera Fira de Servicis Ambientals són algunes de les propostes ambientals dirigides a tots els públics

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la responsabilitat i el respecte al nostre entorn ambiental, l’Ajuntament de Torrent ha preparat una programació d’activitats molt variades per a celebrar el Mes del Medi Ambient. Des del dia 4 de novembre fins al 2 de desembre, els torrentins i les torrentines podran gaudir de tallers, excursions i activitats dirigides a tots els públics i que tenen un clar component lúdic, educatiu i sostenible.

Una de les propostes principals del programa són les excursions i les visites, una iniciativa que l’any passat va aconseguir un gran èxit de participació. Estes activitats començaran el dia 17 de novembre amb la visita a la planta de tractament de residus urbans Los Hornillos, on d’una manera didàctica i informativa es coneixerà de primera mà com funciona la planta i què es fa amb els nostres residus. El dia 24 tindrà lloc una ruta des del Vedat fins al Pantà. I, com a colofó final, no podia faltar la ruta nocturna per la serra de Perenxisa, el dia 30. Per a participar-hi, cal inscriure-s’hi en la pàgina web municipal www.torrent.es (portal d’inscripcions), presencialment en el TDIC (planta baixa de l’ajuntament) o telefonant al 96 111 11 11.

Entre les novetats d’enguany es troba la I Fira de Servicis Ambientals a la plaça de les Corts Valencianes. Durant el matí del 2 de desembre, l’Ajuntament de Torrent donarà a conéixer els serveis ambientals, els quals contribuïxen al benestar de la ciutadania i a una major qualitat de vida. Els serveis que hi haurà en la fira són el cicle integral de l’aigua, neteja urbana, parcs i jardins, manteniment forestal, educació ambiental, defensa contra incendis forestals, control i seguiment d’incendis forestals i gestió de residus canins.

Una altra de les propostes en l’agenda del Mes del Medi Ambient és la jornada d’anellament d’ocells en el Vedat. Al llarg del matí del dia 18 tindrà lloc esta activitat on, a més, s’observaran els ocells en directe mitjançant prismàtics i telescopis terrestres. La IV Fira Agrícola Solidària organitzada per l’Associació de Veïns El Vedat és una de les iniciatives que arriba un any més per a promoure els productes locals i de la terra. La fira es muntarà al carrer de la Font de Sant Lluís de 10 a 14 hores el dissabte dia 10.

L’oferta per al públic infantil està plena de diversió, però sobretot d’aprenentatge. Les places de Torrent s’ompliran d’activitats amb els jocs que educaran en sostenibilitat. D’altra banda, el programa té tallers específics per als centres escolars, on es promourà el reciclatge entre els menuts. Mitjançant un teatre protagonitzat per Berto Zampapilas aprendran i fomentaran el reciclatge de les piles i bateries usades. Igualment, a través de l’activitat “Les multes morals”, els xiquets i xiquetes eixiran al carrer per a realitzar divertides accions per a conéixer i destacar les actituds i comportaments que són poc respectuosos amb el medi ambient, denunciar-les i deixar de fer-les.

La programació es completa amb els tallers que l’Hort de Trénor oferix cada diumenge al matí, amb un component mediambiental i que tenen l’objectiu de conscienciar els xiquets sobre estos valors.

Per a conéixer tots els detalls de la programació d’activitats del Mes del Medi Ambient es pot consultar el següent enllaç: https://www.infotorrent.es/events/

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícies
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Les Falles de Torrent traspassen davanteres i arriben a milers de persones a través de les xarxes socials municipals

Per primera vegada, els monuments fallers encara es poden “visitar” gràcies a l’eina…