Inicio Notícies Medi Ambient Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots

Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots

9 min read

L’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de diverses associacions ciutadanes i culturals, ha organitzat un programa d’activitats, tallers i píndoles de biodiversitat per als caps de setmana de novembre i desembre

La programació d’activitats mediambientals per als mesos de novembre i desembre ompli l’agenda dels cap de setmana a Torrent.

Francisco José Arnau, regidor de Medi Ambient, ha destacat que el mes del medi ambient “és una aposta de l’Ajuntament que té com a  objectius principals, d’una banda, l’educació ambiental, ja que xiquets i xiquetes són el futur del planeta i haurien de conèixer des de la infància tots els detalls sobre sostenibilitat, reciclatge i canvi climàtic, i, d’altra banda, la recuperació d’espais naturals, com ara la serra de Perenxisa, per a oferir zones d’esplai a l’aire lliure on torrentins i torrentines gaudisquen de la natura”.

Aquests dies dedicats a la divulgació de continguts mediambientals i al foment de pràctiques responsables començaran la setmana vinent amb una excursió nocturna a la serra de Perenxisa: el Centre Excursionista de Torrent i Astro Torrent han preparat un recorregut per les sendes del terme en què ens descobriran els espais singulars de la serra i ens ensenyaran el valor ambiental que s’hi conserva; a més, amb l’afegit de fer l’excursió en horari nocturn, els assistents podran gaudir de la contemplació del cel a l’aire lliure, gràcies a  poder comptar amb els aparells d’observació adequats. L’eixida de l’excursió es farà a les 21.00 h, des de la plaça de les Corts, el divendres 19 de novembre, i el trasllat fins la serra es farà amb autobús. Per participar-hi caldrà incriure’s al portal www.torrent.es o per mitjà de l’oficina d’informació municipal, TDIC.

També hi haurà una jornada de formació per a la prevenció d’incendis, en la qual membres de l’AVV El Vedat oferiran una xarrada per exposar els errors freqüents i alguns consells pràctics en situacions de risc, a més de fer demostracions de l’ús de la mànega i dels EPIS forestals i presentar el servei preventiu de defensa contra incendis, SIDEINFO. Això serà el dissabte 20 de novembre, a les instal·lacions de l’associació de veïns, en el carrer de la Font de Sant Lluís – 16, del Vedat. Eixa mateixa jornada, per als més menuts s’ha organitzat una trobada infantil que inclourà activitats lúdiques i accions de neteja en zones degradades. La trobada amb els xiquets i xiquetes, que ha preparat la Casa de la Dona amb el lema “un bon gest amb la terra, un bé per al món”, serà a l’Àgora del Parc Central, a partir de les 10.00 h.

Diumenge, 21 de novembre, a mitjan matí, la plaça de la Unió Musical acollirà un taller sobre el canvi climàtic, on es tractarà la problemàtica actual i hi haurà activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes. A les 11.30, al costat de l’estació metro-avinguda.

I el mes de novembre tancarà aquestes activitats mediambientals amb la jornada de portes obertes que el grup de voluntariat Torrent Verd ha preparat per a mostrar com es fa una restauració paisatgística en l’àrea recreativa de la serra de la Pedrera. Totes les persones interessades a endinsar-se en accions formatives de temàtica mediambiental estan convidades a participar-hi. Serà dissabte 27 de novembre, a les 11.00 h, en l’àrea recreativa de la Pedrera, al final del camí de la Lloma de l’Espart. Aqueta activitat també requereix inscripció prèvia, per mitjà del portal de l’Ajuntament o de l’oficina d’informació municipal.

Per al diumenge 28 de novembre s’ha reservat una activitat de senderisme dirigida als més preparats, ja que es tracta d’un recorregut de 8 km per muntanya, amb desnivells i costeres prou importants: una ruta circular que ix des de l’àrea recreativa de la Pedrera i s’uneix amb la ruta del PR-CV-162 i amb la zona del barranc de Soterranya. A més de dur l’equipament adequat, caldrà que cadascú porte el seu esmorzar. També ací és necessària la preinscripció; l’autobús eixirà des de la plaça de les Corts, a les 9.30 h.

Continuen les activitats amb una exposició de joguets reciclats que han fet els xiquets i xiquetes dels col·legis i que es podrà visitar en el Centre Ambiental del Vedat. L’exposició estarà oberta els dos primers caps de setmana de desembre, és a dir, els dies 4, 5, 11 i 12.

I una altra activitat que s’allargarà durant tot el mes seran els tallers escolars on la fundació Limne ha preparat tres talles d’educació ambiental per a grups de 20 o 25 alumnes i que funcionen com a píndoles de biodiversitat, amb una durada màxima de 20 minuts, per a fer més accessibles a l’alumnat els continguts científics. En aquest cas, les escoles que desitgen participar-hi i prendre part en els tallers que organitza Limne, hauran de contactar amb aquesta fundació per a comunicar-ho, ja siga telefonant al 635 475 706, o bé amb un correu dirigit a limne@limne.org.

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Medi Ambient
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent acull ‘Leyendas del deporte’, la reeixida mostra del Museu de l’Esport

Una exposició en l’ Antic Mercat reuneix prop de 300 objectes relacionats amb les grans ll…