Inicio Notícies Benestar Social 69 noves contractacions en l’últim trimestre de l’any a l’Ajuntament de Torrent

69 noves contractacions en l’últim trimestre de l’any a l’Ajuntament de Torrent

6 min read

A través dels programes EMCUJU, EMPUJU, EMCORP i ECOVID, subvencionats per LABORA, jóvens i persones afectades per la crisi de la COVID-19 accediran a un lloc de treball abans que finalitze l’any

El programa ECOVID preveu la contractació de 30 persones per a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària

 L’Ajuntament de Torrent, continuant el compromís per a fomentar i oferir ocupació a col·lectius vulnerables, posarà en marxa els programes EMPUJU, EMCORP i ECOVID, en els últims mesos del 2020.

“Ara més que mai hem d’apostar per les polítiques d’ocupació i per donar oportunitats als nostres joves i aquelles persones que s’hagen vist més afectades laboralment per la crisi de la COVID-19. Gràcies als programes de LABORA i a la col·laboració d’Idea’t, en els pròxims mesos, prop de 70 veïns i veïnes de Torrent podran accedir a un lloc de treball al seu Ajuntament. Això suposarà més d’un milió d’euros en contractacions, una mesura més en el nostre compromís amb la societat torrentina per a pal·liar els efectes de la crisi i complint una de les línies marcades en el Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra la COVID-19, com era la del foment de l’ocupació”, explica Andrés Campos, regidor d’Estratègia, Innovació i Economia.

D’una banda, el programa EMCORP està destinat a persones majors de 30 anys. Enguany té un pressupost de 243.720,48 euros, dels quals 225.251,69 són una subvenció de LABORA. Els 14 treballadors d’aquest programa ja s’han incorporat a l’Ajuntament de Torrent i el seu contracte té una duració de 6 mesos. En concret, s’hi han incorporat: 3 administratius, 4 peons de pintura, 1 d’obra, 2 treballadors socials, 1 integrador, 1 oficial de pintura i 2 oficial d’obra.

D’altra banda, el programa EMPUJU està dirigit a joves de menys de 30 anys, inscrits en LABORA i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Es preveu que s’incorporen a la fi del mes de desembre amb un contracte d’un any. El pressupost del programa és de 290.907,24 euros (156.373,68 euros subvencionats per LABORA) i, gràcies a ell, 9 joves treballaran a l’Ajuntament, els quals se sumaran als 16 del programa EMCUJU de 2019, que a la fi d’octubre van veure ampliats els seus contractes fins a finals d’abril.

Ocupació per a fer front a la crisi

Finalment, el nou programa ECOVID està dotat amb 527.326 euros, subvencionat pràcticament al 100% per LABORA (513.752,64 €). Els destinataris són persones majors de 30 anys, preferentment aquells que es troben en situació de desocupació com a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària.

Les obres o serveis desenvolupats per les 30 persones que s’incorporen a l’Ajuntament a través d’aquest programa estaran dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària, com, per exemple: informació i conscienciació a la població, atenció a persones en risc d’exclusió social, desinfecció d’espais, foment de l’ús de mitjans telemàtics o control d’accessos.

El contracte, en aquest cas, serà de sis mesos i també s’incorporaran a la fi del mes de desembre: 1 periodista, 1 professional de la comunicació audiovisual, 3 operaris per al punt d’aliments, 4 treballadors socials, 5 tècnics en integració social, 6 administratius, 6 operari de desinfecció i 4 conserges.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

L’Ajuntament de Torrent continua amb la recuperació de les zones verdes del Vedat

Els serveis de jardineria treballen en la neteja de les faldes del Vedat pròximes a Mirama…