Inicio Notícies Cultura 5.000 figures i més de 100.000 peces arriben a Torrent en l’exposició Playmobil

5.000 figures i més de 100.000 peces arriben a Torrent en l’exposició Playmobil

6 min read

La mostra, la més gran de tota la Comunitat Valenciana, ha rebut aquest matí als primers visitants

L’exposició Playmobil de Torrent ha obert les seues portes hui al matí rebent als primers visitants. La mostra, la més gran de tota la Comunitat Valenciana, compta amb al voltant de 5.000 figures i més de 100.000 peces, tot això formant 13 diorames de diferents temàtiques. D’aquesta forma, l’Antic Mercat es converteix, per segon any consecutiu, en un punt referencial del món Playmobil.

Els xiquets i xiquetes del col·legi la Puríssima han gaudit de l’exposició, al costat de l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, i els representants de la corporació municipal. Entre els 13 diorames ha destacat ‘Un món de Festes’, un espai dedicat a les tradicions i festivitats locals. No faltava cap detall; comptant amb representacions d’emblemàtics monuments com la Torre, comerços torrentinos; figures festives com la Reina de l’Encontre i falleres, o tradicions com a l’Entrà de la Flor o els Moros i Cristians.
Els altres diorames relaten moments històrics i de ficció, com El bosc, Un món hostil, La batalla del bosc de Teutoburgo, Port Royal, L’Apocalipsi, Basset a dalt a Dénia, l’Oest, La batalla de Platea (Grècia, 479 a.c.), Regne de “ELEN-VINYA”, *AGRABHA, a més d’un Betlem,. Per a aquesta posada en escena, trenta integrants de l’associació organitzadora, AESCLICK (Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil), han dedicat tres dies sencers per a muntar els diorames, alguns dels quals tenen fins a 20 metres i compten amb un treball molt laboriós i minuciós.

Igual que l’any passat, els amants del món Playmobil podran participar en l’entretingut joc del clic amagat, una prova perquè els visitants busquen en els diferents diorames huit figuretes de temàtica variades. Per això, en l’entrada se’ls farà lliurament d’un fullet perquè situen al clic amagat, que depositaran en una urna, participant en un sorteig per a guanyar un dels lots de Playmobil. Els clics d’enguany estan relacionats amb la temàtica de la nova pel·lícula estrenada sobre Playmobil.

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha assegurat que enguany “l’exposició tornarà a ser un èxit, superant la xifra dels 50.000 visitants que van gaudir d’aquesta meravellosa exhibició de clics en l’edició passada. De fet, ja tenim una programació amb els col·legis que visitaran la mostra durant els matins”.
D’igual manera, en l’exposició es disposarà de mercat ambulant que posarà en contacte a col·leccionistes i compradors de tota la geografia espanyola, podent adquirir tot tipus de peces. Aquest estarà obert els següents caps de setmana: 13, 14 i 15 de desembre; el 20, 21 i 22 de desembre; i el 27, 28 i 29 de desembre.

HORARI DE L’EXPOSICIÓ
De dilluns a dissabte: de 09.00 a 14.00
Dimarts, dimecres i dissabte: 17.00 a 20.00
Dijous 26 de desembre i 2 de gener de 17.00 a 20.00
Diumenges de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00

DIES QUE ESTARÀ TANCADA
– 25 de desembre tancat a la vesprada
– 31 de desembre tancat a la vesprada
– 1 de gener tancat tot el
dia – 5 de gener tancat a la vesprada
– 6 de gener tancat tot el
dia – 12 de gener tancat a la vesprada

Ver más artículos relacionados
Ver más en Cultura
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han ofe…