Inicio Notícias La Policia Local de Torrent atén 50 casos de mediació en 2018

La Policia Local de Torrent atén 50 casos de mediació en 2018

4 min read

La mediació és un mètode senzill basat en el respecte mutu, l’objectiu del qual és millorar les relacions i trobar una solució dialogada i voluntària acceptada per les dos parts

L’Ajuntament de Torrent disposa del servei de mediació policial des de juny de 2016, és de caràcter preventiu, debades i es pot sol·licitar per registre d’entrada. Es tracta de proporcionar un servei d’ajuda a les persones per a resoldre, de la millor manera possible i més ràpidament, les situacions de conflicte que puguen sorgir de la convivència diària. Així, al llarg de l’any 2018, la Policia Local de Torrent va atendre i va intervindre en 50 casos de mediació.

Al febrer de 2017 foren pioners a Espanya per ser la primera unitat de la Policia Local que duia a terme la mediació intrajudicial en els procediments abreujats en les fases d’enjudiciament i execució penal derivats des del jutjat penal número 18 de València amb seu a Torrent. I al novembre del mateix any, l’Ajuntament de Torrent va passar a ser la primera corporació local d’Espanya que figurava inscrita en el registre de mediadors del Ministeri de Justícia.

Els membres que estan al capdavant d’esta unitat formen part del Punt Neutre per a la Mediació (PNPM), de la secció valenciana a Espanya del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), situada en el Palau de Justícia a València. A més, van participar com a ponents i experts en mediació policial i van ser guardonats amb el diploma en el III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, en el marc de la seguretat pública que va organitzar l’Ajuntament de Vila-real.

A l’abril de 2018, en la sala d’actes de la Junta Municipal de Moncloa, la Unitat de Mediació de Torrent va ser guardonada amb el Premi Internacional Baula en la Cadena de la Pau, pel Centre de Formació i Investigació Internacional en Drets Humans; una organització internacional sense ànim de lucre, dedicada a l’ensenyament i implementació dels drets humans consagrats en els diferents instruments a escala nacional, regional i internacional.

La Unitat de Mediació està situada en c/ Font de Sant Lluís en el Vedat de Torrent, el telèfon de contacte és el 96 111 18 97, i el correu electrònic: mediacionpolicial@torrent.es

Ver más artículos relacionados
Ver más en Notícias
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent, protagonista del VII Circuit MTB València

Més de 600 ciclistes realitzaran una marxa i una crono a Torrent els dies 15 i 16 de febre…