Inicio Festes i tradicions Els Moros i Cristians de Torrent celebren l’acte d’exaltació dels càrrecs festers

Els Moros i Cristians de Torrent celebren l’acte d’exaltació dels càrrecs festers

3 min read

La capitana mora, Encarna Puig, i el capità cristià, Vicent Francés, van ser els protagonistes de la vetlada

L’àgora de Parc Central es va vestir de gala dissabte a la nit per a exaltar els càrrecs festers de 2019 i donar el tret d’eixida a les festes de Moros i Cristians de Torrent en una gala que va reunir més de 600 representants de les diferents filades i comparses de la ciutat. D’esta manera, la capitana mora, Encarna Puig, de la comparsa Muladins d’Alí Bufat, i el capità cristià, Vicent Francés, dels Cavallers Hospitalaris, acompanyats de l’alferes mora, Rebeca González, de la comparsa Omeies, i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán, de la filada Dames de la reina Na Violant d’Hongria, van ser nomenats com els màxims representants de la FMIC de Torrent per a les pròximes festes.

L’acte es va iniciar amb un còctel de benvinguda i, seguidament, els protagonistes de la nit van pujar a l’escenari, on es van poder veure diversos vídeos amb una breu presentació de cada protagonista. L’alcalde Jesús Ros, acompanyat del regidor de Festes, Pascual Martínez, i el president de la Federació de Moros i Cristians, Xavier Santamaria, va animar tota la gent a gaudir de les festes de Moros i Cristians de Torrent, “que any rere any s’han convertit en un referent que atrau, cada estiu, més veïns i veïnes de la comarca, innovant i creixent en la qualitat dels actes, així com en el nombre de festers i festeres”.

En la vetlada hi hagué un espectacle de foc i l’actuació d’un grup de ball. Després de nomenar els càrrecs, es va donar pas al sopar de capitania i, com a punt final de la nit, els assistents van poder gaudir d’una revetla.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent instal·larà un Punt Violeta en el Rockejat per a previndre i atendre agressions sexistes

Comptarà amb la informació necessària, assessorament i sensibilització, per a donar respos…