Inicio Gestió de Recursos i Modernització Les Rutes Escolars Segures de Torrent, finalistes en els premis @asLan

Les Rutes Escolars Segures de Torrent, finalistes en els premis @asLan

4 min read

El projecte ha sigut seleccionat pels organismes interns de l’associació en una primera fase

L’Ajuntament de Torrent, a través del projecte “Rutes Escolars Intel·ligents de Torrent: humanitzant la ciutat més enllà de la tecnologia”, ha resultat finalista en la XII Convocatòria de Premis @asLAN a Projectes en l’Administració Pública”. Concretament, en la categoria Reducció de la bretxa digital i sostenibilitat. Les Rutes Escolars està cofinançat amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcat dins de l’Estratègia DUSI.

En aquesta edició s’han presentat 65 casos d’èxit i més de 54 empreses i organismes públics, entre els quals han sigut seleccionats tres finalistes per categoria a través d’un procés obert i transparent dut a terme pels representants de les empreses associades i membres de la Comissió AAPP. Així, les Rutes Escolars Segures va ser un dels tres projectes més ben puntuats, passant a ser finalista en la seua categoria al costat de les propostes de la Universitat de Múrcia i l’Ajuntament de Villarcayo – Burgos.

Les Rutes Escolars Segures introdueixen la component tecnològica com a element facilitador, però de manera transparent als usuaris. Es tracta d’una iniciativa perquè els xiquets i xiquetes puguen recórrer el trajecte d’anada i volta des de la seua casa al centre educatiu de manera més autònoma, la qual cosa afavorirà la seua autoestima i la seua interacció social. Per a això, s’han senyalitzat els recorreguts a través de tres tipus d’indicadors: les ecosenyals verticals, les horitzontals i els passos de vianants intel·ligents. Al mateix temps, s’ha dissenyat una APP i uns clauers bluetooth que informa els pares i mares de l’arribada dels xiquets i xiquetes en el centre escolar. “Una manera fomentar l’educació ciutadana entre el públic infantil i que adquirisquen valors entorn de la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient, a més d’incrementar la seua seguretat i autonomia”, ha explicat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

En aquests moments s’ha obert una segona fase de votacions perquè els usuaris registrats. El guanyador de cada categoria serà aquell que obtinga millor puntuació, tenint en compte els punts de la primera fase. La cerimònia de lliurament de premis se celebrarà el pròxim 10 de març.

@asLAN
@asLAN és una associació sense ànim de lucre, formada per més de 120 empreses tecnològiques. Units per la innovació, des de fabricants a proveïdors de serveis gestionats, troben en l’Associació un entorn neutral i àgil per a dinamitzar el mercat

 

Ver más artículos relacionados
Ver más en Gestió de Recursos i Modernització
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Arranca la XXXV edició de la Setmana de la Dona de Torrent

La campanya ‘Essencials’ s’inicia hui amb l’estrena d’una sèrie de curts…