Inicio Festes i Tradicions Folklore i danses regionals als carrers i places de Torrent

Folklore i danses regionals als carrers i places de Torrent

3 min read

El V Danses Ciutat de Torrent i el Folklore a la Plaça van oferir un espectacle variat de balls tradicionals i fusió de cultures

La tradició, la música i els balls regionals han sigut els protagonistes del cap de setmana previ a les festes patronals a Torrent. El tret d’eixida de les activitats folklòriques el va donar el V Danses Ciutat de Torrent. El Grup de Ball de Torrent va organitzar aquest esdeveniment, que s’ha convertit en una tradició en el calendari d’activitats festives de la ciutat. Els i les participants van començar ballant la vesprada del dissabte en una desfilada que es va iniciar des de la parròquia Mont-Sió, baixant pel carrer del “Convent” i va arribar als peus de la Torre. Una vegada en la plaça Major es va realitzar un grandiós espectacle de balls regionals davant l’atenta mirada dels veïns i veïnes.

Folklore a la plaça
La dansa més tradicional va tornar a triomfar a Torrent el diumenge gràcies a Folklore a la Plaça. L’escenari d’aquest espectacle va ser la plaça de la Unió Musical, on es van fusionar diferents cultures de balls i cantes tradicionals de diferents comunidades.

El Grup de Ball de Torrent y Espigues de la Mancha van donar inici a la festa. A continuació, van prendre el relleu el Grup d’Albades i Danses Els Llauradors de Torrent i la Rondalla Monte de la sal del Pinós. Tots dos grups de ball van tancar la jornada amb els seus espectacles, que van aconseguir emocionar i alçar dels seus seients al públic, així com a l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Cultura Susi Ferrer, el regidor de Festes, Pascual Martínez, i representants de la corporació municipal, que no van voler perdre’s aquest cap de setmana de cultura, ball i tradició.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Festes i Tradicions
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

Torrent posa en marxa el seu Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables

El pròxim 22 de setembre a les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, tindrà…