Inicio Notícies Benestar Social Parc Central acull una jornada per a normalitzar i visibilitzar el ciclisme adaptat

Parc Central acull una jornada per a normalitzar i visibilitzar el ciclisme adaptat

3 min read

Esportistes i atletes d’elit compartixen els seus testimoniatges i experiències de superació

Dissabte, la ciutat de Torrent va ser la seu del I Clínic Inclusiu de Ciclisme Adaptat de la Comunitat Valenciana. La Ciutat de l’Esport de la capital de l’Horta Sud va acollir esta jornada organitzada per Unlimited Wheels i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent i la Fundació Esportiva Municipal per a conscienciar i visibilitzar l’esport adaptat.

Al matí, amb l’atleta Ruth Aguilar com a amfitriona, la sessió va permetre a esportistes i participants provar tot tipus de bicicletes adaptades i recórrer les pistes esportives. També, xics i xiques amb i sense diversitat funcional van participar en jocs i activitats. A la vesprada, la jornada va tindre un caràcter més tècnic, amb intervencions i xarrades sobre l’esport adaptat des de diversos punts de vista.

L’alcalde Jesús Ros va valorar l’oportunitat de la jornada per a “reivindicar, normalitzar i visibilitzar la pràctica no sols del ciclisme, sinó de tot l’esport adaptat”. Així mateix, atletes de primer nivell com ara Ricardo Ten, Maurice Edckard, Josefa Benítez o Vicente Arzo van compartir les seues experiències i testimoniatges. Els esportistes van compartir les seues experiències de treball, sacrifici i esforç que van haver de superar per a gaudir del ciclisme.

La pluja intermitent durant la jornada no va impedir la realització de la trobada, encara que sí que va obligar a fer algunes modificacions. Malgrat això, des de l’organització van destacar la bona acollida i la importància de fer sessions d’este tipus per a donar visibilitat i normalitat a la pràctica dels esports adaptats i que permeten aplanar ara el camí perquè els que vinguen darrere ho tinguen més fàcil.

Ver más artículos relacionados
Ver más en Benestar Social
Los comentarios están cerrados

También le puede interesar

La Fundació Amigó inaugura a Torrent un Centre d’Inserció Sociolaboral per a joves en risc d’exclusió

Desenvolupen programes d’ocupació en sectors com l’hostaleria, el control de p…